DUONOS KELIAS

       Spalio 22 d. startavo projekto „Lietuvių papročių ir tradicijų takais" edukacinė veikla „Duonos kelias". Mokyklos fojė buvo įrengta senovinių daiktų ekspozicija. Visą savaitę vaikai ir jų tėveliai galėjo tyrinėti senovinius įrankius, indus, susipažino su jų pavadinimais ir paskirtimi. Buvo pravesta 12 edukacinių pamokų, kurių metu vaikai klausėsi pasakos „Ar jau galima ragauti?", ragavo duonos raugo, bandė išsiaiškinti, kur ruginiai, o kur kvietiniai miltai, kaip atrodo rugio ir kviečio varpa, padėjo 3 a klasės mokiniams Viliui ir Deimantui sudainuoti dainą „Gale lauko trys gulbelės plauko", dalinosi patarlėmis ir priežodžiais apie duoną ir darbą. Aptardami darbų eiliškumą, prosenelių sumanumą ir begalinį darbštumą, kartu keliavo sunkiu duonelės keliu. Veiklos pabaigoje ragavo naminės ruginės duonelės. Duonelė buvo tikrai gardi. Nuoširdus ir aktyvus vaikų bei mokytojų dalyvavimas parodė, kad savaitės veikla buvo tikrai prasminga.
       Ačiū visiems!

Mokytoja Halina Pauliukėnienė

mdd Smallmdd2 Smallmdd3 Smallmdd4 Small

Skaityti daugiau: DUONOS KELIAS

IŠVYKA Į BATUTŲ PRAMOGŲ PARKĄ

       Spalio 25 d. lavinamosios klasės mokiniai lankėsi Batutų pramogų parke. Vaikai patyrė daug teigiamų emocijų: šokinėjo ant įvairaus dydžio, ilgio ir formos batutų, išbandė Laipiojimo sienos trasas, smagiai pramogavo Kempinių baseine, į kurį galima šokti atlikinėjant triukus, žaidė įmantrią krepšinio rūšį ant batutų „Slamball", kur reikėjo spyruokliuojant kamuoliu pataikyti į krepšį. Didžiausią įspūdį mokiniams paliko pasivaikščiojimas Kosminiu tuneliu.
       Mokiniai dar sykį sau ir aplinkiniams įrodė, kad jie gali ir nori būti fiziškai aktyvūs.

Lavinamosios klasės auklėtoja Lena Platonova

len spark1 Smalllen spark2 Smalllen spark3 Small

OLIMPINIS MĖNUO

       Baigėsi ketvirtoji, jau paskutinė, respublikinio projekto „Olimpinis mėnuo", kuriame dalyvavo 4 b ir 4 d klasių mokiniai, savaitė. Šios savaitės metu vaikai susipažino su Luka Kibirkštimi. Visą savaitę mokiniai kalbėjo apie laiką, praleidžiamą prie ekranų, diskutavo, kokia sveikatai tinkama veikla galima būtų užsiimti laisvalaikiu. Atlikdami užduotį „Atradimų metas" vaikai turėjo daug įdomių pasiūlymų tinkamai veiklai.
       Projektą „Olimpinis mėnuo" vainikavo diplomų įteikimas kiekvienam projekto dalyviui. Pasižadame projekto veiklas vykdyti ir projektui pasibaigus.

Mokytojos Danguolė Vaškinėlienė ir Vilma Subačienė

olimpinis2 Smallolimpinis-11

MOKOMĖS KARTU

     Spalio 25 d. 4 d klasėje skaitymo pamoką vedė Deimanto mama. Užsiėmimas vyko mokyklos bibliotekoje. Vaikai klausėsi skaitomų pamokančių istorijų. Išklausę pirmąjį pasakojimą, mokiniai suprato, kad pasakytas žodis greit „išlekia", gali įskaudinti, o sugrąžinti jo neįmanoma. Todėl visada reikia pagalvoti prieš ką nors sakant, o ypač - blogus dalykus. Antrasis pasakojimas mokė atrasti save, gerbti darbą, tinkamai jį atlikti. Tai padeda būti pastebėtam ir įvertintam.
       Ačiū Deimanto mamai už puikias pamokančias istorijas.

Mokytoja Vilma Subačienė

skaito deimanto1 1

RYTAS SU KNYGA

      Spalio 25 dieną 4 b klasėje svečiavosi Evelinos Kulda mama Laura ir tęsė Džeronimo Stiltono knygos „Monos Pelizos šypsena" skaitymą. Vaikai atidžiai klausėsi, nes labai norėjo sužinoti, koks gi žodis slepiasi knygoje.
       Dėkojame mamytei už padovanotą skaitymo džiaugsmą.

Mokytoja Danguolė Vaškinėlienė

danguole rytas1 Smalldanguole rytas2 Small

SKAITO TĖVAI

       Spalio mėn. paskutinę savaitę 1b klasės mokiniai patyrė puikias emocijas. Juos su vaikų literatūros kūrinėliais supažindino Gabrielės, Danielos, Emilijos, Airidos mamytės. Dėkojame mamytėms už nuostabias istorijas ir suteiktą skaitymo džiaugsmą.

Mokytoja Rimutė Gribauskienė

rimute skaito1 Smallrimute skaito2 Small

FIZINĖS VEIKLOS SPORTO KLUBE „LIŪTO NARVAS“

       Spalio mėnesį lavinamosios klasės mokinių fizinės veiklos vyko kitoje edukacinėje erdvėje – sporto klube „Liūto narvas". Kiekvienas mokinys turėjo galimybę išbandyti savo jėgas treniruoklių salėje: ėjo bėgimo takeliu, važiavo dviračiu, kilnojo svarelius. Taip pat mankštinosi ant gimnastikos kamuolių, išbandė bokso elementus, žaidė judriuosius žaidimus. Lavinamosios klasės mokinių fizinės veiklos sporto klube „Liūto narvas" vyks ir lapkričio bei gruodžio mėnesiais. Fizinės veiklos sporto klube „Liūto narvas" vykdomos pagal projektą „Aš galiu ir noriu būti fiziškai aktyvus", finansuojamą pagal Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiąją programą.

Lavinamosios klasės mokytoja Ina Petrovskienė

ina klubas1 Smallina klubas2 Smallina klubas3 Smallina klubas4 Small

SMAGIOS SKAITYMO AKIMIRKOS

       1 c klasės lietuvių kalbos pamokoje dalyvavo Mariaus brolis Karolis, kuris skaitė ištrauką iš savo vaikystės knygos F.Simon „Blogiukas Henris ir slaptas klubas". Visiems buvo smagu klausytis, kaip Henris bijojo skiepų, kaip bandė apgauti draugus ir artimuosius. Klasės valandėlėje Emilio tėtis skaitė gražiausias lietuviškas pasakas.
       Ačiū Mariaus broliui ir Emilio tėčiui už smagias skaitymo akimirkas.

Mokytoja Rasa Štuikienė

rasa smagi pamoka1 Smallrasa smagi pamoka2 Smallrasa smagi pamoka3 Small

MYLIMIAUSIOS VAIKYSTĖS PASAKOS

       Spalio 24 d. 4 c klasės mokinės Kamilės mamytė Virginija skaitė pasaką „Broliukas ir sesutė". Išklausę pasaką, vaikai atliko užduotis, ugdančias klausymo įgūdžius, lavinančias pastabumą, dėmesį, mokančias užjausti ir paguosti. Po to viešnia paskaitė įdomius faktus iš enciklopedijos. Vaikai sužinojo, kodėl boružė taškuota, kodėl murkia katės, kurie gyvūnai keičia kūno spalvą ir kt.
       Dėkojame Kamilės mamai Virginijai už suteiktą skaitymo džiaugsmą bei saldžias dovanėles.

Mokytoja Nijolė Jarošienė

nijole skaito1 Smallnijole skaito2 Smallnijole skaito3 Small

IŠVYKA Į SIRVĖTOS REGIONINĮ PARKĄ

       Spalio 25 d. priešmokyklinukai vyko į Sirvėtos regioninį parką, kur dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Bitė ir žmogus". Vaikai klausėsi pasakojimo apie bičių gyvenimą, žmogaus ir bitės ryšį, vaško panaudojimą. Iš jo gamino įvairių formų žvakutes. Pro mikroskopą stebėjo bitės sparnelį. Vaikai labai džiaugėsi sužinoję įdomių dalykų apie bites ir pasigaminę žvakučių.
       Dėkojame Sirvėtos regioninio parko specialistei Jolitai už įdomų užsiėmimą.

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Lina

lina sirv zvake1 Smalllina sirv zvake2 Smalllina sirv zvake3 Smalllina sirv zvake4 Small

Skelbimai

ĮSAKYMAS
DĖL UGDYMO PROCESO PABAIGOS
2020 m. gegužės 21 d. Nr. V-92
1. Įsakau 2020 m. birželio 4 d. baigti ugdymo procesą (nuotoliniu būdu) Švenčionių pradinėje mokykloje. Vasaros atostogų pradžia 2020 m. birželio 5 d.
2. Įpareigoju mokytojus pravesti saugaus elgesio instruktažus priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams, 1-4 ir lavinamosios klasių mokiniams visomis aktualiomis vasaros atostogų metu temomis ir per el. dienyną informuoti mokinių tėvus (globėjus).
Direktorė
Laima Veličkienė



Pamokų laikas

1 -ose klasėse

1. 8.00 - 8.35

2. 8.55 - 9.30

3. 9.50 - 10.25

4. 10.50 - 11.25

5. 12.00 - 12.35


2 - 4- ose klasėse

1. 8.00 - 8.45

2. 8.55 - 9.40

3. 9.50 - 10.35

4. 11.05 - 11.50

5. 12.00 - 12.45

6. 12.55 - 13.40

7. 13.50 - 14.35

Draugiskas internetas logo be fono

673c8f7f85716af5a44dcda9958d54f8

thumb

Eurofondas-300x135 copy

logo