MAGNETAS

          Kas yra magnetas? Kokios jo savybės?
      4 d ir 1 c klasių mokiniai turėjo galimybę dalyvauti įdomioje pamokoje „Magneto savybių tyrimas". Mokiniai sužinojo, kad magnetas – gamtinė medžiaga, turinti geležies ir ją traukianti, kad magneto poliai – tai jo vietos, stipriausiai traukiančios metalus. Kad kiekvienas magnetas turi šiaurinį ir pietinį polius, vienodi poliai vienas kitą stumia, o priešingi – traukia, kad magnetai gali traukti daiktus iš geležies. Atlikdami bandymus, mokiniai patys išbandė, kaip veikia magnetas, sužinojo, kurias medžiagas jis traukia, o kurių – ne. Susipažino su kompasu ir jo veikimo principu, stebėjo ir patys atliko bandymus su juo.

Mokytojos Rasa Štuikienė ir Vilma Subačienė

rasa magnetas2 Smallrasa magnetas3 Smallrasa magnetas6 Smallrasa magnetas7 Small

Skaityti daugiau: MAGNETAS

ŽIEMOS PASAKOS

       Ramų gruodžio 13 dienos rytą 4 d klasės mokiniai skaitė žiemos pasakas „Senelės pasaka" ir „Žiemos pasaka – Ledinukas" 1 c klasės mokiniams. Pirmokai klausėsi atidžiai ir susikaupę. Išklausę aptarė pasakose vykusius stebuklus. Po to visi klausė lietuvių liaudies pasakos įrašo „Dvi laimės", o pasibaigus pasakai aptarė, kodėl „ne viskas auksas, kas auksu žiba".

Mokytojos Rasa Štuikienė ir Vilma Subačienė

ziemos pasaka 1 Smallziemos pasaka 2 Smallziemos pasaka 3 Smallziemos pasaka 4 Small

EDUKACIJA „BITĖ IR ŽMOGUS“

       Gruodžio 6 ir 11 dienomis 2 a ir 4 d klasių mokiniai svečiavosi Sirvėtos regioninio parko gamtos klasėje ir dalyvavo edukacinėje programoje „Bitė ir žmogus". Susipažino su bitininkavimo tradicijomis, įvairiomis, iki šių dienų naudojamomis priemonėmis. Sužinojo, kad bitės yra unikalus bendruomeninio gyvenimo pavyzdys gamtoje. Išsiaiškino žodžio „bičiuolis" reikšmę. Žiūrėjo filmuotą medžiagą apie bitininkavimo ypatumus. Pro mikroskopą stebėjo bitės akį, sparną. Gamtos mokyklos kieme apžiūrėjo avilį, mokėsi sudėti rėmelius. Programos pabaigoje gamino žvakes: liejo su forma ir vyniojo iš paruoštų vaško plokštelių, o pagaminę dekoravo džiovintais linais.
       Dėkojame Sirvėtos regioninio parko vyr. specialistei Jolitai Garbulienei už puikią edukaciją.

Mokytojos Ligita Bernatavičiūtė ir Vilma Subačienė

ligita bitele1 Smallligita bitele2 Smallligita bitele3 Smallvilma bitele4 Small

Skaityti daugiau: EDUKACIJA „BITĖ IR ŽMOGUS“

TARPTAUTINĖS NEĮGALIŲJŲ DIENOS MINĖJIMAS

     Kasmet gruodžio 3 d. Lietuvoje ir visame pasaulyje minima Tarptautinė neįgaliųjų diena. Šią dieną Švenčionių pradinės mokyklos lavinamosios klasės mokiniai lankėsi Švenčionių kultūros centre, kur žiūrėjo filmuką „Kria kria keriai". Mokiniai labai susidomėję stebėjo veikėjų nuotykius.
       Pažiūrėję nuotaikingą filmuką, lavinamosios klasės mokiniai važiavo į Strūnos socialinės globos namus, kur buvo pakviesti dalyvauti Neįgaliųjų dienos minėjime. Salėje mokinius nustebino folkloro ansamblis „Čir vir vyrai". Jų muzika ne tik kvietė linguoti, bet ir kojomis trepsėti. Po koncerto mokiniai prie saldumynais ir kitomis vaišėmis nukrauto stalo dalijosi savo įspūdžiais.
       Gruodžio 5 d. lavinamosios klasės mokiniai buvo pakviesti į Pabradės kultūros centrą paminėti Tarptautinę žmonių su negalia dieną. Nuoširdų ir jaukų koncertą visiems susirinkusiems dovanojo Pabradės „Žeimenos" ir „Ryto" gimnazijų kolektyvai.

Lavinamosios klasės mokytoja Ina Petrovskienė ir auklėtoja Audronė Čaikinienė

audrone diena1 Smallaudrone diena2 Small

KALĖDINĖ KELIONĖ Į PAUKŠČIŲ KAIMĄ

       Gruodžio 9 d. 2 b ir 3 b klasių mokiniai su mokytojomis nusprendė paieškoti sniego ir Kalėdų senelio Paukščių kaime. Sniego jie nerado, bet Kalėdų senelį tikrai sutiko. Smagiai praleido laiką vaišindamiesi keptomis ant laužo dešrelėmis, šilta žolelių arbata su skaniais sausainiais. Dainavo dainas, deklamavo eilėraščius ir džiaugėsi Kalėdų senelio dovanomis. O Paukščių kaimo gyventojams — stručiams, triušiams, avims, asiliukui, vištoms ir kitiems gyvūnams — nepašykštėjo skanėstų: morkų, kopūstų, duonos.
       Šventinę Paukščių kaimo nuotaiką vaikai su mokytojomis atsivežė į mokyklą ir į namus.

Mokytojos Edita Novikienė ir Danguolė Sadaunykienė

danguole kaimas1 Smalldanguole kaimas2 Smalldanguole kaimas3 Smalldanguole kaimas4 Small

Skaityti daugiau: KALĖDINĖ KELIONĖ Į PAUKŠČIŲ KAIMĄ

VANDENS PASLAPTYS

     1 c klasės mokiniams pamoką gamtamokslinėje klasėje apie vandens paslaptis vedė mokytoja Nijolė Vaitkuvienė (projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis"). Mokytoja supažindino mokinius su vandens būsenomis, mokė jas skirti. Mokiniai sužinojo, kokios medžiagos, kaip ir kodėl tirpsta vandenyje, kodėl adata neskęsta vandenyje. Atliko bandymus, kai skystas vanduo virto garais, o kietas – skystu. Pademonstravo buityje ir tyrimams naudojamus vandens talpos indus. Aptarė žiūrėtą filmą apie tai, kaip iš oro sugaudomi vandens lašeliai, kokie yra šiuolaikiniai vandens valymo įrenginiai. Mokiniams buvo smagu sužinoti, kad yra sukurta knyga, kuri išvalo užterštą vandenį.
       Ačiū mokytojai už įdomią ir naudingą pamoką.

Mokytoja Rasa Štuikienė

rasa vandens1 Smallrasa vandens2 Smallrasa vandens3 Smallrasa vandens4 Small

„DIDELĖ ŠIRDIS“

       Dailės būrelių mokytojos ir mokiniai pakvietė lavinamosios klasės mokinius ir jų mokytojas į atvirą veiklą „Didelė širdis". Jos tikslas buvo paminėti visame pasaulyje švenčiamą Tarptautinę žmonių su negalia dieną. Linksmai pasisveikinę ir pasikalbėję, mokiniai žiūrėjo animacinį filmuką „Ian" (2018). Jis šiais metais buvo parodytas Kanų festivalyje. Filmukas ragina įsileisti vaikus su negalia į savo gyvenimą ir padėti jiems būti laimingais. Aptarę filmuką ir pakalbėję apie tai, ką gali žmogaus širdis ir jo rankos, mokiniai ėmėsi kūrybinio darbo — gamino „linksmąsias rankeles" ir jomis papuošė „Didelę širdį". Ją padovanojo lavinamosios klasės mokiniams ir mokytojoms linkėdami širdies — pilnos meilės, rankų — nešančių gėrį.
       Bendras darbas, tolerancija, šypsenos — tai, kuo mes džiaugiamės būdami kartu.

Mokytojos Edita Novikienė ir Danguolė Sadaunykienė

edita sirdis1 Smalledita sirdis2 Smalledita sirdis3 Smalledita sirdis4 Small

Skaityti daugiau: „DIDELĖ ŠIRDIS“

KALĖDŲ LAUKIMAS

       Prie slenksčio – didžiosios metų šventės. Jų laukimu alsuoja miesto gatvės, kalėdinė miesto eglė, parduotuvių vitrinos. Į prieškalėdinį pasiruošimo šventėms šurmulį įsijungė ir mūsų mokykla, pasipuošusi žėrinčiomis kalėdinėmis kompozicijomis. Mokyklos direktorės ir dailės būrelių mokytojų iniciatyva mokykloje jaučiama artėjanti šventė. Kviečiame užsukti, pasigrožėti, pasidžiaugti.

Mokytojos Edita Novikienė ir Danguolė Sadaunykienė

edita puos1 Small

PAMOKA Z. ŽEMAIČIO GIMNAZIJOS TECHNOLOGIJŲ KABINETE

       3 c klasės mokiniai dalyvavo dailės ir technologijų pamokoje, kuri vyko Z. Žemaičio gimnazijos technologijų kabinete. Pamokos tema – „Mediniai daiktai". Technologijų mokytojas Arvydas Čereškevičius papasakojo trečiokams apie medžio darbus, kokiais įrankiais jie atliekami, kaip saugiai su jais dirbti. Mokiniai susipažino su galandimo, pjovimo, gręžimo staklėmis, šlifavimo mechanizmu, įvairiais įrankiais (pjūklais, siaurapjūkliais, obliais, kaltais, kirviais, drožtuvais), patys pasėdėjo prie darbastalių. Didžiausią įspūdį trečiokams paliko dailūs, kruopščiai pagaminti gimnazistų darbai iš medžio: lėkštutės, pieštukinės, servetėlių dėklai, pjaustymo lentelės, lentynėlės, kočėlai, papuošalų dėžutės, stogastulpiai ir netgi sulankstomos kėdutės bei stalai.
       Dėkojame gimnazijos technologijų mokytojui Arvydui Čereškevičiui už įdomią ir naudingą pamoką.

Mokytoja Nijolė Vaitkuvienė

nijole darbai1 Smallnijole darbai2 Smallnijole darbai3 Smallnijole darbai4 Small

DARBELIS KITAIP

       Tapus tradicija glaudžiai bendrauti ir bendradarbiauti su lavinamosios klasės mokiniais ir mokytojomis, nutarta pagaminti darbelį kitaip. Šįkart integracinis procesas buvo kitoks: prie lavinamosios klasės mokinių pradėtos veiklos prisijungė 3 b klasės mokiniai, tad abiejų klasių mokiniai sukūrė bendrus piešinius. Buvo smagu stebėti mokinių veiklą, kaip jie puikiai pratęsia ir papildo vieni kitų darbą, jį apžiūri, tariasi, piešia. Bendrų darbų parodą galima pamatyti mokyklos fojė.

Mokytojos Ina Petrovskienė ir Edita Novikienė

edita kitaip1 Smalledita kitaip2 Smalledita kitaip3 Small

Skelbimai

ĮSAKYMAS
DĖL UGDYMO PROCESO PABAIGOS
2020 m. gegužės 21 d. Nr. V-92
1. Įsakau 2020 m. birželio 4 d. baigti ugdymo procesą (nuotoliniu būdu) Švenčionių pradinėje mokykloje. Vasaros atostogų pradžia 2020 m. birželio 5 d.
2. Įpareigoju mokytojus pravesti saugaus elgesio instruktažus priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams, 1-4 ir lavinamosios klasių mokiniams visomis aktualiomis vasaros atostogų metu temomis ir per el. dienyną informuoti mokinių tėvus (globėjus).
Direktorė
Laima Veličkienė



Pamokų laikas

1 -ose klasėse

1. 8.00 - 8.35

2. 8.55 - 9.30

3. 9.50 - 10.25

4. 10.50 - 11.25

5. 12.00 - 12.35


2 - 4- ose klasėse

1. 8.00 - 8.45

2. 8.55 - 9.40

3. 9.50 - 10.35

4. 11.05 - 11.50

5. 12.00 - 12.45

6. 12.55 - 13.40

7. 13.50 - 14.35

Draugiskas internetas logo be fono

673c8f7f85716af5a44dcda9958d54f8

thumb

Eurofondas-300x135 copy

logo