MOKYKLINIO DIKTANTO KONKURSAS

       Vasario 11 d. Švenčionių pradinėje mokykloje vyko Mokyklinio diktanto konkursas, kuriame dalyvavo 2–4 klasių mokiniai ir jų tėveliai. Šis konkursas skirtas Lietuvių kalbos dienų renginiams. Konkurse dalyvavo 22 mokiniai ir 4 tėvai.
Nugalėtojais tapo:
III vieta — Rūta Čepulytė (2 a), Augustė Kuldaitė (2 c), Arian Plotnikov (2 c), Arminas Kerulis (4 a), Geilė Galatiltytė (4 a), Brigita Razmytė (4 c), Gabija Razmytė (4 c);
II vieta — Vilius Nekraševičius (3 a), Gerda Kukulskytė (4 d);
I vieta — Nedas Nekrašas (3 b), Austėja Varnelo (4 b).
       Šventinio renginio, skirto Vasario 16-ajai, metu mokyklos direktorė Laima Veličkienė nugalėtojams įteikė padėkas ir pasidžiaugė konkurse aktyviai dalyvavusiais mokiniais ir jų tėveliais.

Mokytojos Danguolė Vaškinėlienė ir Aldona Sližauskienė

danguole diktantas1 Smalldanguole diktantas2 Smalldanguole diktantas3 Smalldanguole diktantas4 Smalldanguole diktantas5 Small

AŠ MYLIU TĖVYNĘ IR DRAUGUS

       Ši vasario 14-oji 3 b ir lavinamosios klasės mokiniams buvo gėrio, šypsenų ir širdelių diena. Mokiniai dalyvavo bendroje veikloje „Aš myliu Tėvynę ir draugus". Lavinamosios klasės mokiniai svečius pasitiko su šypsena ir glėbiu širdelių, taip parodydami draugystę ir meilę draugui. Trečiokai taip pat padovanojo savo pagamintas širdeles.
Su mokiniais aptarėme, ką reiškia mylėti Tėvynę, gimtąją žemę, tėvus, draugus. Pakalbėjome apie artėjančią Vasario 16-ąją, jos svarbą kiekvienam lietuviui. Mokiniai dalinosi savo mintimis, kodėl kiekvienas myli savo gimtąjį kraštą. Po pokalbio visi aktyviai kibo į darbą ir gamino širdeles.
     Džiugu, kad vaikai draugiškai dirbo, dalinosi priemonėmis, padėjo vieni kitiems.
Bendros lavinamosios ir 3 b klasių mokinių veiklos jau tapo gražia tradicija, kurią planuojame tęsti ir toliau.

Mokytojos Edita Novikienė, Ina Petrovskienė ir auklėtoja Lena Platonova

lena sirdis Small

PAMOKA GAMTAMOKSLINĖJE KLASĖJE

     Vasario 12 d. lavinamosios klasės mokiniai lankėsi mokyklos gamtamokslinėje klasėje. Mokytoja Nijolė Vaitkuvienė supažindino vaikus su įvairiomis gamtamokslinėmis priemonėmis, paaiškino jų paskirtį. Lavinamosios klasės mokiniai su dideliu susidomėjimu tyrinėjo vandens savybes, atliko bandymus „Kas tirpsta vandenyje?", „Vandens būsenos".
       Ačiū mokytojai Nijolei Vaitkuvienei, kad atvėrė savo gamtamokslinės klasės duris ir įtraukė mokinius į eksperimentų ir bandymų pasaulį.

Lavinamosios klasės mokytoja Ina Petrovskienė

lena klase1 Smalllena klase2 Smalllena klase3 Small

PAMOKA GAMTOS MOKYKLOJE

       Vasario 10 d. lavinamosios klasės mokiniai vyko į Sirvėtos regioniniame parke esančią gamtos mokyklą ir dalyvavo pamokoje „Paukščiai mūsų aplinkoje. Inkilų įvairovė". Mokiniai sužinojo daug įdomybių apie artimiausios aplinkos paukščius, susipažino su saugomų paukščių rūšimis. Sužinojo, kaip teisingai kelti inkilus, kad jie paukščiams būtų patrauklūs ir saugūs, apžiūrėjo paukščių ir šikšnosparnių inkilus. Po to mokiniai dalyvavo inkilų gamybos dirbtuvėse — patys gamino inkilus. Kai kurie net prisipažino, kad pirmą kartą rankose laikė plaktuką, ir džiaugėsi, kad galėjo padėti grįžtantiems sparnuočiams.
       Dėkojame Sirvėtos regioninio parko specialistams Jolitai Garbulienei ir Erikui Garbuliui už naudingą pamoką ir šiltą bendravimą.

Lavinamosios klasės mokytoja Ina Petrovskienė ir auklėtoja Lena Platonova

lena gamta1 Smalllena gamta2 Small

TRISPALVIAI VĖJO MALŪNĖLIAI

       Lavinamosios klasės mokiniai jau ruošiasi paminėti Lietuvos valstybines šventes. Vasario 7 d. jie kartu su Švenčionių kultūros centro Atvirųjų jaunimo erdvių atstovais, kultūros projektų vadove Inesa Bagdonienė bei Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vyriausiąja specialiste Inga Varniene, gamino trijų spalvų vėjo malūnėlius. Tarpusavy bendraudami, vieni kitiems padėdami visi kibo į darbus. Bendros veiklos rezultatas — trijų spalvų vėjo malūnėliai, kurie papuoš lavinamąją klasę Lietuvos valstybės atkūrimo ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienų proga.

Lavinamosios klasės mokytoja Ina Petrovskienė ir auklėtoja Audronė Čaikinienė

lena trispalv1 Smalllena trispalv2 Smalllena trispalv3 Small

DAR VIENAS LAIMĖJIMAS

       Lavinamosios klasės mokiniai Evaldas Vareika ir Lukas Ridulis gruodį — sausį dalyvavo tarptautiniame konkurse-parodoje „Kalėdinis žaisliukas iš gamtinių medžiagų", kuriame laimėjo 3 vietą. Paroda vyko Vilniaus lietuvių namuose. Visi džiaugiamės laimėjimu.

Lavinamosios klasės auklėtoja Audronė Čaikinienė

audra laim1 Small

DAILAUS RAŠYMO KONKURSAS

       Švenčionių pradinėje mokykloje vyko Dailaus rašymo konkursas, skirtas Lietuvių kalbos dienų renginiams. Jame dalyvavo 36 mokiniai, 7 mamos ir 1 močiutė. Visi dalyviai turėjo dailiai, tvarkingai, aiškiai ir gražia rašysena nurašyti tekstą.
Dailaus rašymo konkurso nugalėtojais tapo šie mokiniai:
Eimilė Andriukonytė ir Adriana Jarmalytė (1 a),
Rūta Čepulytė (2 a), Smiltė Subačiūtė (2 b);
Jekaterina Artemjeva ir Karina Veselovaitė (3 c);
Rusnė Semaškaitė (4 a), Karolina Adomavičiūtė (4 b), Airida Rutkovskytė (4 d).
Dėkojame dalyvavusioms mamytėms ir močiutei Jurgitai Mamiūnienei, Astai Galatiltienei, Ritai Bičkuvienei, Natalijai Semaškienei, Alevtinai Kiseliovai, Ariadai Kornišovai, Jūratei Strelcovai ir Liudmilai Charitonovai.
       Mokyklos direktorė Laima Veličkienė gražiausiai rašančius mokinius ir tėvelius apdovanojo padėkos raštais ir pasidžiaugė jų dailia rašysena.

Mokytojos Aldona Sližauskienė ir Danguolė Vaškinėlienė

danguole dailus1 Smalldanguole dailus2 Smalldanguole dailus3 Smalldanguole dailus4 Smalldanguole dailus5 Small

INTEGRUOTA VEIKLA „OBUOLIUKAI SU MEGZTUKAIS“

       Vasario 4 d. mokykloje vyko bendra 1 c, 3 c ir 4 d klasių mokinių ir mokytojų integruota veikla „Obuoliukai su megztukais". Jos metu ugdytiniai dirbo mišriose grupėse, klausėsi pasakos teksto, atsakinėjo į pateiktus klausimus, minė mįsles, sudėliojo patarles, panaudojo gamtamokslines priemones, „aprengė" obuoliukus, savo žiniomis „gelbėjo" nykstančių gyvūnų rūšis. Iškelti veiklos tikslai buvo įgyvendinti. Smagu, kad mokiniai buvo aktyvūs, žingeidūs ir bendradarbiaujantys.

Mokytojos Vilma Subačienė, Rasa Štuikienė, Nijolė Vaitkuvienė

obuoliukai1 Smallobuoliukai2 Smallobuoliukai3 Smallobuoliukai4 Small

Skaityti daugiau: INTEGRUOTA VEIKLA „OBUOLIUKAI SU MEGZTUKAIS“

1 C KLASĖS MOKINIŲ ORKESTRAS

       Vasario 6 d. muzikos pamoką vedė Zigmo Žemaičio gimnazijos muzikos mokytojas Kazimieras Pranskus. Agotos tėtis supažindino vaikus su orkestro instrumentais, papasakojo, ką veikia dirigentas. Ugdytiniai dainavo liaudies dainą, grojo, dirigavo. Buvo smagu stebėti, kokie kūrybingi, muzikalūs, išradingi yra 1 c klasės mokiniai, kaip paklūsta dirigentui ir prabyla darnia melodija.

Mokytoja Rasa Štuikienė

rasa orkes1 Smallrasa orkes2 Small

SVEIKINAME

       Sveikiname dailės būrelio pirmokus, apdovanotus padėkos raštais už dalyvavimą respublikiniame konkurse „Languotos Kalėdos", kurį organizavo Vilniaus Antakalnio progimnazija.

Mokytoja Danguolė Sadaunykienė

danguole burelis Small

Skelbimai

ĮSAKYMAS
DĖL UGDYMO PROCESO PABAIGOS
2020 m. gegužės 21 d. Nr. V-92
1. Įsakau 2020 m. birželio 4 d. baigti ugdymo procesą (nuotoliniu būdu) Švenčionių pradinėje mokykloje. Vasaros atostogų pradžia 2020 m. birželio 5 d.
2. Įpareigoju mokytojus pravesti saugaus elgesio instruktažus priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams, 1-4 ir lavinamosios klasių mokiniams visomis aktualiomis vasaros atostogų metu temomis ir per el. dienyną informuoti mokinių tėvus (globėjus).
Direktorė
Laima Veličkienė



Pamokų laikas

1 -ose klasėse

1. 8.00 - 8.35

2. 8.55 - 9.30

3. 9.50 - 10.25

4. 10.50 - 11.25

5. 12.00 - 12.35


2 - 4- ose klasėse

1. 8.00 - 8.45

2. 8.55 - 9.40

3. 9.50 - 10.35

4. 11.05 - 11.50

5. 12.00 - 12.45

6. 12.55 - 13.40

7. 13.50 - 14.35

Draugiskas internetas logo be fono

673c8f7f85716af5a44dcda9958d54f8

thumb

Eurofondas-300x135 copy

logo