ŠYPSENOS DIENA

       Pirmąjį spalio penktadienį 4 d klasės mokiniai paminėjo Pasaulinę šypsenos dieną. Klasėje vaikai kalbėjo apie tai, kaip atsirado ši diena, kodėl ji minima ir kokia jos prasmė bei reikšmė. Pamokų metu mokiniai gamino besišypsančių veidelių lipdukus, kuriuos dovanojo kitų klasių mokiniams ir mokytojams. Juk reikia tiek nedaug, kad diena būtų šviesesnė ir laimingesnė – tik nusišypsoti! Šypsena nieko nekainuoja, o padovanoja labai daug...

Mokytoja Vilma Subačienė

vilma sypsena Small

SKAITYMO VALANDĖLĖ

       Spalio 3 d. 2 b klasės valandėlėje dalyvavo mokinės Smiltės Subačiūtės mama Vilma. Ji labai nuotaikingai ir išraiškingai perskaitė Ignės Zarambaitės knygos „Skudurinukė“ ištrauką, po to ją aptarė su vaikais. Antroje valandėlės dalyje mokiniai kartu su mama Vilma atliko kūrybinį darbą - gamino lėlę ir ją dekoravo. Visi labai džiaugėsi savo ir draugų darbeliais.
       Dėkojame Smiltės mamai už linksmą ir įdomią veiklą. Lauksime svečiuose ir kitų klasės tėvelių ir senelių.

Mokytoja Danguolė Sadaunykienė

danguole vilma1 Smalldanguole vilma2 Smalldanguole vilma3 Smalldanguole vilma4 Small

MOKINIŲ SVEIKINIMAS

       Mokytojų dienos proga mokyklos dailės būrelių mokiniai nutarė pasveikinti su profesine švente visas mokytojas. Vaikai su dideliu noru ėmėsi darbo, piešė, aplikavo savo ir mokytojų portretus. Bendras būrelių sveikinimas eksponuojamas mokyklos fojė.

Mokytojos D. Sadaunykienė ir E. Novikienė

edita moksveik1 Small

FIZINIO UGDYMO PAMOKA

       3b klasėje fizinio ugdymo pamoka prasidėjo apsilankymu pas slaugytoją V. Buinorienę, kuri priminė vaikams vaisių ir daržovių, kūno švaros bei sporto svarbą sveikatai. Slaugytoja taip pat patarė saugoti akis ir daugiau būti gryname ore. Po pokalbio mokiniai žaidė judriuosius žaidimus.

Mokytoja Edita Novikienė

EDITA fiz1 SmallEDITA fiz2 Small

PROJEKTAS

       Mokykloje vykdomas projektas „Švari kalba - švari galva“. Spalio mėnesį vyks I projekto etapas „Dovanojame skaitymo džiaugsmą“, kurio metu kviečiame tėvelius ir vaikus skaityti kartu netradicinėje aplinkoje.

Projekto vadovės

EUROPOS KALBŲ DIENA MOKYKLOJE

       Rugsėjo 26 d. 2-4 klasių mokiniai paminėjo Kalbų dieną. Antrokai su anglų kalbos mokytoja Loreta Alioniene smagiai dėliojo įvairių šalių dėliones. Trečiokai ir ketvirtokai, padedami anglų kalbos mokytojos Snieguolės Veličkienės, sužinojo įdomių faktų apie kalbas. Ar žinojote, kad europiečiai kalba 225 vietinėmis kalbomis, o pasaulyje gyvuoja nuo 6000 iki 7000 kalbų, kad gyvūnai skirtingose šalyse irgi „kalba" skirtingai? Dar mokiniai gamino įvairių šalių vėliavėles, mokėsi pasisveikinti skirtingomis kalbomis, taip pat skaičiavo, kiek gi kalbų „gyvena" jų klasėje. 4b klasė priskaičiavo net 15 skirtingų kalbų, kurias vartoja jų klasės mokinių artimieji!
       Kitų kalbų mokymasis – tai būdas mums geriau suprasti vieniems kitus. O Europos kalbų dienos renginys – žingsnelis link to.

Anglų kalbos mokytojos Snieguolė Veličkienė ir Loreta Alionienė

snieguole kalbu1 Smallsnieguole kalbu2 Smallsnieguole kalbu3 Smallsnieguole kalbu4 Small

Skaityti daugiau: EUROPOS KALBŲ DIENA MOKYKLOJE

SKAITAU IR AUGU

       2 b klasės mokiniai šiais mokslo metais dalyvauja skaitymo skatinimo projekte „Skaitau ir augu". Klasės valandėlių metu mokiniai skaitys knygas, jas aptars, atliks įvairias kūrybines užduotis, vaidins, susipažins su knygų naujienomis, lankysis mokyklos ir miesto vaikų bibliotekose.

Mokytoja Danguolė Sadaunykienė

danguole skaito1 Smalldanguole skaito2 Small

SPORTAS GRYNAME ORE

       Siekdami stiprinti sveikatą, lavinamosios klasės mokiniai dalyvauja projekte „Aš galiu ir noriu būti fiziškai aktyvus", finansuojamame pagal Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiąją programą. Rugsėjo mėnesį įgyvendinta viena iš projekto veiklų – aktyvi fizinė veikla lauke. Visą mėnesį lavinamosios klasės mokinių fizinės ir popamokinės veiklos vyko lauke. Mokiniai lankėsi miesto sporto aikštelėse, kuriose noriai žaidė futbolą, krepšinį, džiugiai mėtė ir gaudė skraidančias lėkštes, nešamas vėjo. Taip pat išbandė jėgas su lauko treniruokliais. Su jais mankštintis mokiniams ypač patiko. Treniruoklių buvo įvairių, todėl kiekvienas vaikas galėjo pasirinkti pagal savo poreikius, gebėjimus, ištvermę. Išbėgti iš sporto salės į lauką buvo ne tik smagu, bet ir naudinga. Džiaugiamės, kad pasportavę gryname ore į klasę mokiniai grįždavo žvalesni ir linksmesni.

Lavinamosios klasės mokytoja Ina Petrovskienė ir auklėtoja Audronė Čaikinienė

lena ore1 Smalllena ore2 Smalllena ore3 Small

RUDENS SPALVOS

       Rudens grožį pamatome, kai medžiai pasipuošia ryškiomis spalvomis, kai pražysta margaspalviai jurginai. Norėdami parodyti rudens spalvas ir jų įvairovę, dailės būrelių mokiniai ir mokytojos papuošė mokyklą piešiniais bei skėčiais, padabintais šermukšnių uogomis ir lapais.
       Smagu, kad vaikai domisi ir džiaugiasi rudens kompozicijomis.

Mokytojos E. Novikienė, D. Sadaunykienė

EDITA SKEC1 Small

PIEŠIU RUDENINĮ MEDĮ

       Džiaugdamiesi rudens spalvomis ir šviečiančia saule Švenčionių pradinės mokyklos lavinamosios klasės mokiniai su mokytojomis E.Novikiene ir A.Čaikiniene organizavo bendrą veiklą „Piešiu rudeninį medį". Lavinamukai noriai apžiūrėjo atneštus lapus, jų formas, pasirinko kreidelių spalvas ir ėmėsi darbo. Susikaupę kūrė paveikslus. Surengus darbų parodėlę, gera buvo matyti besišypsančius veidus.

Mokytojos E.Novikienė ir A.Čaikinienė

EDITA LA1EDITA LA2EDITA LA3EDITA LA4

Skelbimai

ĮSAKYMAS
DĖL UGDYMO PROCESO PABAIGOS
2020 m. gegužės 21 d. Nr. V-92
1. Įsakau 2020 m. birželio 4 d. baigti ugdymo procesą (nuotoliniu būdu) Švenčionių pradinėje mokykloje. Vasaros atostogų pradžia 2020 m. birželio 5 d.
2. Įpareigoju mokytojus pravesti saugaus elgesio instruktažus priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams, 1-4 ir lavinamosios klasių mokiniams visomis aktualiomis vasaros atostogų metu temomis ir per el. dienyną informuoti mokinių tėvus (globėjus).
Direktorė
Laima Veličkienė



Pamokų laikas

1 -ose klasėse

1. 8.00 - 8.35

2. 8.55 - 9.30

3. 9.50 - 10.25

4. 10.50 - 11.25

5. 12.00 - 12.35


2 - 4- ose klasėse

1. 8.00 - 8.45

2. 8.55 - 9.40

3. 9.50 - 10.35

4. 11.05 - 11.50

5. 12.00 - 12.45

6. 12.55 - 13.40

7. 13.50 - 14.35

Draugiskas internetas logo be fono

673c8f7f85716af5a44dcda9958d54f8

thumb

Eurofondas-300x135 copy

logo