RUDENS DARBAI

       Ruduo - tai nuostabus metas, kai medžiai pasipuošia įvairiaspalviais lapais. Tačiau gelstantys lapai išduoda, kad metas kibti į rudeninius darbus. Prasidėjo didysis rudens lapų kritimo metas. Lavinamosios klasės mokiniai, apsiginklavę grėbliais, kibo grėbti rudens lapų.
       Mokiniai džiaugėsi dalyvavę rudens talkoje ir atlikę gerą darbą.

Lavinamosios klasės auklėtoja Audronė Čaikinienė

audrone lapai1 Smallaudrone lapai2 Smallaudrone lapai3 Small

PASAKOS VALANDĖLĖ

   Spalio 17 d. priešmokyklinukams Pasakos valandėlė vyko mokyklos bibliotekoje. Bibliotekininkė Vida papasakojo, kaip reikia elgtis su knygutėmis, ir paskaitė pasaką „Trys paršiukai".
       Dėkojame bibliotekininkei Vidai už padovanotą skaitymo džiaugsmą.

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Lina

lina vida Small

UŽSIĖMIMAS GAMTAMOKSLINĖJE KLASĖJE

       Mokykla dalyvauja respublikiniame projekte „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis". Spalio 16 d. priešmokyklinukams užsiėmimas vyko Gamtamokslinėje klasėje. Mokytoja Nijolė supažindino vaikus su įvairiomis gamtamokslinėmis priemonėmis. Vaikai žiūrėjo mokomąjį filmuką apie gėlo vandens svarbą ir jo tausojimą. Dėkojame mokytojai Nijolei už įdomų ir naudingą užsiėmimą.

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Lina

lina gamtamoksline1 Smalllina gamtamoksline2 Smalllina gamtamoksline3 Small

MOKYKLOS TARYBOS POSĖDIS

       Spalio 10 d. vykusiame mokyklos tarybos posėdyje buvo aptarti nauji serijos TAIP lietuvių kalbos vadovėliai, naujasis „Eduka" dienynas, išklausyta tėvų nuomonė apie ugdymo procesą, mokyklos veiklą, maistą mokyklos valgykloje, kalbėta apie automobilių judėjimo tvarką mokyklos vidiniame kieme. Pateikta informacija apie numatomas pamokų pateisinimo formas. Nutarta lapkričio mėnesį organizuoti bendrą mokyklos tėvų susirinkimą, į kurį numatoma pakviesti Švenčionių rajono PK bendruomenės pareigūnus.

Mokyklos tarybos pirmininkė Rasa Štuikienė

STEBUKLINĖS PASAKOS

      Spalio 16 d. 4 d klasės mokiniai klausėsi lietuvių liaudies stebuklinių pasakų. Pasakas skaitė Akvilės mama Rūta. Klausydami stebuklinių pasakų, vaikai bandė įsivaizduoti, kaip ragana kviečia Lukošiuką, kaip karalaitė išteka už vargšo, kaip gerasis berniukas padeda skruzdėlytei. Paklausę pasakų, piešė labiausiai patikusią.
       Dėkojame Akvilės mamai už laiką, praleistą kartu.

Mokytoja Vilma Subačienė

vilma skaitymas1 Small

SMAGIOS PAMOKOS SU KNYGA

       Knygos skaitymas kartu su vaiku ne tik skatina jo kalbos ir pažinimo raidą, turtina žodyną, gerina skaitymo įgūdžius, bet ir kuria glaudžius tarpusavio santykius. 1 c klasės šokių pamokoje Gabrieliaus tėtis skaitė „Arkliuką keliauninką", palinkėjo visiems būti sveikiems ir linksmiems. Roksanos mama dalyvavo matematikos pamokoje ir skaitė Z. Gaižauskaitės „Girios mokyklėlę". Godos sesutė Rūta linksmai pristatė „Nutrūktgalviškas pasakas". Džiugu, kad tėveliai ir kiti šeimos nariai dalyvauja vaikų gyvenime.

Mokytoja Rasa Štuikienė

rasa su knyga1 Smallrasa su knyga2 Smallrasa su knyga3 Smallrasa su knyga4 Small

SVAJONIŲ KOLIAŽAI

       Lavinamosios klasės mokytojos I. Petrovskienė, A. Čaikinienė ir L. Platonova pakvietė kurti koliažus kartu su lavinamosios klasės mokiniais. Vaikai entuziastingai ėmėsi darbo. Sukurti koliažai keliaus į respublikinę meninės kūrybos parodą.
       Linkime sėkmės mūsų lavinamukams!

Mokytoja Edita Novikienė

edita koliazai1 Smalledita koliazai2 Smalledita koliazai3 Small

PAUKŠČIUS PALYDINT...

       Spalio 15 d. 2 b ir 3 b klasių mokiniai su mokytojomis dalyvavo kūrybinėje veikloje, kurią organizavo Švenčionių miesto vaikų ir Reškutėnų bibliotekų darbuotojos. Tautodailininkė Dangira Lapėnaitė papasakojo vaikams, kokius darbelius galima pasigaminti iš šiaudų, pakalbėjo apie gamtos pokyčius rudenį, apie paukščius, kurių dauguma jau išskrido į šiltuosius kraštus. Po to visi ėmėsi labai kruopštaus darbo - iš šiaudelių rišo paukštelius. Vaikai džiaugėsi, kad šiaudiniai sparnuočiai papuoš namus, kol sugrįš tikrieji giesmininkai.
       Dėkojame Švenčionių miesto vaikų ir Reškutėnų bibliotekų darbuotojoms už bendradarbiavimą ir įdomią veiklą.

Mokytojos Edita Novikienė ir Danguolė Sadaunykienė

edita paukscia1 Smalledita paukscia2 Smalledita paukscia3 Smalledita paukscia4 Small

Skaityti daugiau: PAUKŠČIUS PALYDINT...

IŠVYKA Į VAIKŲ BIBLIOTEKĄ

       Spalio 14 dieną 3 c klasės mokiniai lankėsi Švenčionių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje. Mokiniai dalyvavo viktorinoje „Ką žinau apie Lietuvą". Pagal Lietuvos vėliavos spalvas buvo sudarytos trys komandos: Žaliųjų, Geltonųjų ir Raudonųjų. Trečiokai atsakinėjo į klausimus, klausėsi dainų apie Lietuvą. Teisingiausiai į klausimus atsakiusi komanda gavo daugiausiai lipdukų. Pasibaigus renginiui mokiniai pasirinko skaityti jiems patikusias knygas.
       Dėkojame Vaikų bibliotekos literatūros skyriaus vedėjai Laimai Strakšienei ir bibliotekininkei Živilei Strakšienei už svarbų, įdomų ir naudingą renginį, saldžias dovanėles.
       Išvykos metu 3 c klasės mokiniai ugdėsi ir gebėjimą saugiai elgtis kelyje.

Mokytoja Nijolė Vaitkuvienė

nijole lietuva1 Smallnijole lietuva2 Smallnijole lietuva3 Smallnijole lietuva4 Small

ATVIRA VEIKLA „PAUKŠČIUKO GAMYBA“

       Spalio 14 d. vyko atvira dailės būrelio veikla. Užsiėmime dalyvavo Švenčionių pradinės mokyklos 3-4 klasių ir lavinamosios klasės mokiniai bei auklėtoja L. Platonova. Veiklą stebėjo mokyklos direktorė L. Veličkienė, mokytojos L. Lukšonienė ir N. Vaitkuvienė. Užsiėmimą pradėjo trečiokai dainele apie rudenį ir išskridusius paukštelius. Aptarę, kaip žiemoja paukščiai, mokiniai turėjo pagaminti paukštelius iš geometrinių figūrų. Vaikai noriai ėmėsi darbo ir džiaugėsi pasigamintais paukščiukais.

Mokytoja Edita Novikienė

edita atvira1 Smalledita atvira2 Smalledita atvira3 Smalledita atvira4 Small

Skaityti daugiau: ATVIRA VEIKLA „PAUKŠČIUKO GAMYBA“

Skelbimai

ĮSAKYMAS
DĖL UGDYMO PROCESO PABAIGOS
2020 m. gegužės 21 d. Nr. V-92
1. Įsakau 2020 m. birželio 4 d. baigti ugdymo procesą (nuotoliniu būdu) Švenčionių pradinėje mokykloje. Vasaros atostogų pradžia 2020 m. birželio 5 d.
2. Įpareigoju mokytojus pravesti saugaus elgesio instruktažus priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams, 1-4 ir lavinamosios klasių mokiniams visomis aktualiomis vasaros atostogų metu temomis ir per el. dienyną informuoti mokinių tėvus (globėjus).
Direktorė
Laima Veličkienė



Pamokų laikas

1 -ose klasėse

1. 8.00 - 8.35

2. 8.55 - 9.30

3. 9.50 - 10.25

4. 10.50 - 11.25

5. 12.00 - 12.35


2 - 4- ose klasėse

1. 8.00 - 8.45

2. 8.55 - 9.40

3. 9.50 - 10.35

4. 11.05 - 11.50

5. 12.00 - 12.45

6. 12.55 - 13.40

7. 13.50 - 14.35

Draugiskas internetas logo be fono

673c8f7f85716af5a44dcda9958d54f8

thumb

Eurofondas-300x135 copy

logo