KNYGŲ SKIRTUKAI

       Norėdami paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį ir artėjančią Knygnešių dieną, 3 b klasės mokiniai susitiko su lavinamosios klasės mokiniais. Vaikai aptarė artėjančią valstybinę šventę, žiūrėjo filmuką apie knygnešius. Aptarę filmuką ir papasakoję, ką žino apie nepriklausomybę, knygnešius, kibo į darbą ir, naudodami įvairias technologijas, gamino knygos skirtukus. Darbas sekėsi puikiai: vaikai draugiškai dalinosi priemonėmis, padėjo vieni kitiems. Pagamino puikius darbelius, kurie keliaus į parodą mokyklos bibliotekoje, o po to — į skaitančių ir mylinčių vaikų rankas.

Mokytojos Edita Novikienė ir Ina Petrovskienė, auklėtoja Audronė Čaikinienė

edita skirtukai1 Smalledita skirtukai2 Smalledita skirtukai3 Smalledita skirtukai4 Small11

KNYGŲ GYDYKLA

       Vasario 28 d. 2 b klasės dailės ir technologijų pamoka prasidėjo mokyklos bibliotekoje. Bibliotekininkė Vida Uzielienė pristatė lavinamosios klasės auklėtojos Lenos Platonovos karpinių parodą „Atspėk pasaką". Mokiniai prisiminė pasakų pavadinimus, veikėjus bei įsimintinus epizodus. Antroje užsiėmimo dalyje vaikai pakartojo taisykles, kaip elgtis su knygomis, ir „gydė" suplyšusias bibliotekos ir savo knygutes. Pamoka buvo įdomi ir naudinga.

Mokytoja Danguolė Sadaunykienė

danguole gydo1 Smalldanguole gydo2 Smalldanguole gydo3 Smalldanguole gydo4 Small

ESTAFEČIŲ VARŽYBOS

       Vasario 28 d. vyko antrųjų klasių mokinių tarpklasinės estafečių varžybos, skirtos Kovo 11-ajai, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, paminėti. Antrokų komandos dalyvavo penkiose estafetėse ir, palaikomos gausaus sirgalių būrio, labai stengėsi įrodyti savo vikrumą ir greitumą. Varžybos sukėlė daug gerų emocijų ir paskatino mokytis draugiškai lenktyniauti.
       Dėkojame mokytojai Rasai Štuikienei už varžybų organizavimą.

2-ųjų klasių mokytojos

antrokai1 Smallantrokai2 Smallantrokai3 Smallantrokai4 Small

LINKSMOSIOS ESTAFETĖS

       Vasario 26 d. 1-ųjų klasių mokiniai dalyvavo linksmose estafetėse „Mes už Lietuvą".
      Renginio metu visus lydėjo puiki nuotaika, lenktyniavimo azartas. Šios komandinės varžybos vaikams suteikė daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, ugdė jų ištvermę, skatino veikti drauge, įrodė, kad galybė — tik vienybėje.

Mokytoja Rasa Štuikienė

rasa linksma1 Smallrasa linksma2 Smallrasa linksma3 Small

PAMOKA BIBLIOTEKOJE

     1 c klasės mokiniams pamoka vyko mokyklos bibliotekoje. Čia vaikai klausėsi ketvirtokių Godos ir Geilės skaitomų pasakų ištraukų, apžiūrėjo ir aptarė eksponuojamą karpinių parodą, pristatė savo mylimiausias knygas, klausėsi bibliotekininkės pasakojimo.
       Dėkojame mokyklos bibliotekininkei už įdomią pamoką.

Mokytoja Rasa Štuikienė

rasa vida1 Smallrasa vida2 Small

VAIKŲ UGDYMO TRADICIJOS LIETUVOJE

       Integruotą pamoką 1 c ir 4 d klasės mokiniams vedė Nalšios muziejaus direktoriaus pavaduotoja etninės kultūros veiklai dr. Regina MIkštaitė-Čičiurkienė.
       Viešnia papasakojo apie senovės žaislus, gyvenimo būdą, kultūrą, darbus ir pramogas. Nuo seno pačiu geriausiu vaikų migdymo būdu buvo laikomos lopšinės, turinčios daug privalumų: jos ne tik padėdavo užmigti, bet ir
stiprino emocinį tarpusavio ryšį. Kur glūdi jų paslaptis? Kodėl taip svarbu dainuoti lopšines?
       Dabartiniams vaikams sunku įsivaizduoti, kaip žmonės galėjo gyventi be interneto, ką jie veikdavo, ar buvo ir kokie žaislai. Manoma, kad vaikams yra brangūs žaislai, turintys tėčio ar mamos praeitį.
       Dėkojame dr. Reginai MIkštaitei-Čičiurkienei. Juk taip svarbu tiesti tiltus iš praeities į ateitį!

Mokytojos Rasa Štuikienė ir Vilma Subačienė

rasa regina1 Smallrasa regina2 Smallrasa regina3 Smallrasa regina4 Small

KVIETIMAS DALYVAUTI

       Švenčionių pradinėje mokykloje organizuojamas respublikinis kūrybinių darbų konkursas „Gimtinės takeliai", kurio tikslas — pilietiškumo ugdymas, gimtojo krašto pažinimas. Kviečiame aktyviai dalyvauti konkurse. Lauksime Jūsų mokinių darbų.

Nuostatus rasite čia

Mokytojos D. Sadaunykienė, E. Novikienė

 

TARPTAUTINIS MATEMATINIS KONKURSAS „PANGEA 2020“

      Švenčionių pradinės mokyklos 1 c ir 4 d klasių mokiniai dalyvavo tarptautiniame matematikos konkurse „PANGEA 2020". Šio konkurso tikslas — populiarinti matematiką ir sudaryti galimybę tobulėti gabiems vaikams. Dalyvaudami šiame konkurse mokiniai skatinami teorines žinias taikyti praktikoje, plėsti matematines kompetencijas bei stiprinti pasitikėjimą savo jėgomis.
         Daugiausiai taškų surinko ir buvo pakviesti į antrą etapą pirmokai Martynas Petrovičius, Lukas Lavreckis bei ketvirtokai Ignas Razmys, Kipras Golosujevas, Gerda Kukulskytė.
        Džiaugiamės rezultatais ir sveikiname tarptautinio matematikos konkurso „PANGEA 2020" antrojo etapo dalyvius.

Mokytojos Rasa Štuikienė ir Vilma Subačienė

RESPUBLIKINIO KONKURSO „ANT LIEŽUVIO GALO...“ LAUREATAI

       Švenčionių pradinės mokyklos mokiniai dalyvavo respublikinėje 1-4 klasių mokinių kūrybinių darbų parodoje-konkurse „Ant liežuvio galo...", skirtoje etnologės Pranės Dundulienės 110-osioms gimimo metinėms paminėti.
Sveikiname laureatus:
Agota Pranskutė – I vieta,
Roksana Rutkovskaja, Solveiga Garlaitė,
Airida Rutkovskytė, Gabija Misiūnaitė – III vieta.

Mokytojos Rasa Štuikienė, Nijolė Vaitkuvienė, Vilma Subačienė

IMG 20200225 082342 Small

SĖKMĖ ESTAFEČIŲ VARŽYBOSE

      Vasario 12 d. Pabradės „Ryto" gimnazijos sporto salėje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių rajoninės estafečių „Drąsūs, stiprūs, vikrūs" varžybos, kuriose dalyvavo ir mūsų mokyklos ketvirtaklasių komanda. Jaunieji sportininkai rungėsi 8 estafetėse. Suskaičiavus rezultatus, mūsų komandai atiteko garbinga 3-ioji vieta.
       Sveikiname mokyklos komandą!

Mokytoja Danguolė Vaškinėlienė

danguole estaf1 Smalldanguole estaf2 Smalldanguole estaf3 Smalldanguole estaf4 Small

Skelbimai

ĮSAKYMAS
DĖL UGDYMO PROCESO PABAIGOS
2020 m. gegužės 21 d. Nr. V-92
1. Įsakau 2020 m. birželio 4 d. baigti ugdymo procesą (nuotoliniu būdu) Švenčionių pradinėje mokykloje. Vasaros atostogų pradžia 2020 m. birželio 5 d.
2. Įpareigoju mokytojus pravesti saugaus elgesio instruktažus priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams, 1-4 ir lavinamosios klasių mokiniams visomis aktualiomis vasaros atostogų metu temomis ir per el. dienyną informuoti mokinių tėvus (globėjus).
Direktorė
Laima Veličkienė



Pamokų laikas

1 -ose klasėse

1. 8.00 - 8.35

2. 8.55 - 9.30

3. 9.50 - 10.25

4. 10.50 - 11.25

5. 12.00 - 12.35


2 - 4- ose klasėse

1. 8.00 - 8.45

2. 8.55 - 9.40

3. 9.50 - 10.35

4. 11.05 - 11.50

5. 12.00 - 12.45

6. 12.55 - 13.40

7. 13.50 - 14.35

Draugiskas internetas logo be fono

673c8f7f85716af5a44dcda9958d54f8

thumb

Eurofondas-300x135 copy

logo